.

.

maanantai 16. heinäkuuta 2012

Katselmus 2012.


"PLS ry järjestää vuosittain, yleensä kevättalvella tai keväällä suuren Katselmuksen, joka kokoaa yhteen paimensukuisia lapinkoiria ympäri Suomen.Katselmuksen tarkoitus on saada käsitys paimensukuisen lapinkoiran kannasta. Se ei ole näyttely, vaan nimenomaan katselmus.Katselmus-tuomarit eivät ole Kennelliiton virallisia ulkomuototuomareita. He ovat perehtyneetpaimensukuisen lapinkoiran historiaan ja ideaan kannan säilyttämisestä monimuotoisena. He antavat jokaisesta koirasta kirjallisen arvostelun, jossa kiinnitetään erityisesti huomiota luonteeseen ja liikkeisiin. Tuomarit valitsevat koirien joukosta joka luokassa viisi suosikkiaan, jotka sitten kilpailevat loppukehässä."
Näin kerrottiin Katselmuksesta seuran sivuilla.
Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin Oulussa Hiukkavaarassa, entisellä kasarmilla. Keli oli räntäinen, mutta melkoisen paljon koirakoita saapui paikalle.

Tavattiin kasvattaja-Johanna ja tämän tyttö Meri sekä koirat Kiara-mamma, Sulo ja Muusa :) Lisäksi nähtiin Kassu-veli ja omistaja Liisa sekä ihana Oodi ja Elina :)

Ihana Johanna ja Sulo!

Me kehässä :) 
Meitä edellä Liisa ja Kassu.

Juostaan!

Tuomarin kanssa.

Liikkeitä.

Punainen nauha, jatkoon!

Kotona vihdoin!

Katselmus 2012, Hiukkavaara, Oulu. Sijoittui 5. sijalle, tuomarina Ritva Hannuniemi-Pulska:
"Yleisvaikutelma hyvä. Sievä pää. Vilkas luonne. Vahva selkä. Hyvä turkki. Hampaat, purenta + kivekset ok. Kulmaukset hyvät. Hännänkiinnitys ok. Takakorkea."

Kuva: Susanna Kangasvuo

Kuva: Taru Vallius

Kuva: Taru Vallius

Kuva: Päivi Reiman

Kuva: Päivi Reiman

( kuvat lainattu luvalla, kopiointi kielletty!)

Lisää kuvia Katselmuksesta löytyy mm.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti